BARCELONA - Het leek een perfect debuut te worden voor Edgar Davids. Barcelona leidde met 1-0 dankzij een doelpunt van Patrick Kluivert en was op weg naar de tweede thuiszege op rij. Een treffer van Gurpegi verpestte echter het feestje: 1-1.

Davids startte in de basis, samen met zijn landgenoten Reiziger, Cocu en Van Bronckhorst. Daar kwam in de tweede helft Kluivert bij en uitgerekend de fel bekritiseerde spits zette Barca na ruim een uur op voorsprong. De gelijkmaker viel vijf minuten voor tijd waarna Davids in de slotminuut nog geel zag.

Valencia moet vrezen de koppositie in de Spaanse Primera Division te verliezen na het 0-0-gelijkspel van zaterdag bij Valladolid. Valencia miste de geschorste spelmaker Aimar en slaagde er niet in de goed georganiseerde defensie van de thuisploeg te passeren.

In de slotfase moest Valencia-doelman Canizares zelfs vol aan de bak om een nederlaag te voorkomen. Het verschil tussen Valencia en Real Madrid bedraagt door dit resultaat twee punten. De Madrilenen kunnen de koploper zondag, op bezoek bij Real Betis, achterhalen.