AMSTERDAM - Mihai Nesu probeert vier maanden na het dramatische incident op de training van FC Utrecht, waarbij hij een dwarslaesie opliep, vooral vooruit te kijken. 

"Ik stoor me aan berichten vanuit mijn vaderland dat ik voor mijn hele leven een kasplantje zal blijven", zegt de Roemeen in een uitgebreid interview met de krant Gazeta Sporturilor.

Nesu werkt in een revalidatiekliniek in Utrecht aan zijn herstel. De speler was direct na het ongeluk volledig verlamd, maar kan inmiddels zijn hoofd en rechterhand bewegen. In hoeverre hij uiteindelijk zal herstellen, is onmogelijk aan te geven.

"Artsen doen geen voorspelling", zegt de 28-jarige verdediger, die in 2008 overstapte van Steaua Boekarest naar Utrecht.

Punt achter loopbaan

Achter zijn leven als voetballer heeft hij min of meer een punt gezet. "Eerlijk gezegd denk ik niet dat ik ooit nog zal voetballen. Ik vind voetbal geweldig en ben blij dat ik dat tien jaar lang heb mogen doen."

Hij richt zich nu op andere dingen. "In Nederland kunnen mensen in mijn situatie het tot bankdirecteur schoppen."

Normale botsing

Alje Schut, met wie Nesu op 10 mei tijdens de training in botsing kwam, neemt hij niets kwalijk. "Het was een normale botsing, met hele ongelukkige gevolgen. Als ik voetbal kijk, zie ik zulke fases wel een paar keer per wedstrijd voorbij komen."

Schut was na het incident een tijd mentaal niet in staat om te voetballen. "Hij is een superkerel. Ik ben blij dat hij dit seizoen aanvoerder is van Utrecht."