SYDNEY - De Australiër Lleyton Hewitt heeft het tennistoernooi van Sydney op zijn naam gebracht. Na Martin Verkerk in de halve finales staakte in de eindstrijd zijn Spaanse tegenstander Carlos Moya de strijd. Moya gaf bij een stand van 4-3 voor Hewitt op met een enkelblessure.

Bij de vrouwen pakte Justine Henin-Hardenne de zege. De Belgische ontdeed zich met twee keer 6-4 van Amelie Mauresmo. De Française speelde in de eindstrijd haar tweede wedstrijd van de dag. De halve finale werd vrijdag wegens de regen verschoven naar zaterdag. Ze won daarin met 6-3 7-6 van de Italiaanse Francesca Schiavone.

In Melbourne bracht David Nalbandian het invitatietoernooi Kooyong International op zijn naam. In de finale versloeg de Argentijn de Amerikaan Andre Agassi met 6-2 6-3.

Nalbandians landgenote Paola Suarez was succesvol in Canberra. In eindstrijd was ze met 3-6 6-4 7-6 te sterk voor de Italiaanse Silvia Farina Elia. In Auckland was de titel voor de Slowaak Dominik Hrbaty. In zijn derde finale op rij versloeg hij het Spaanse talent Rafael Nadal met 4-6 6-2 7-5.