ARNHEM - Een olympisch bid heeft ook als Nederland de Spelen niet krijgt toegewezen grote waarde voor de samenleving. Dat stelde Camiel Eurlings, de nieuwe voorzitter van Olympisch Vuur 2028, zaterdag op Papendal bij zijn presentatie.

''De kracht van sport levert een sterker Nederland op, op een veelheid aan gebieden, waar iedereen nu en in de komende jaren al van profiteert. Dus niet pas na de eventuele Spelen."

"Het bid voor de Olympische Spelen kan op deze manier dus nooit verloren worden'', aldus Eurlings, in het dagelijks leven directeur van de KLM.

Oud-minister Eurlings neemt de functie over van waarnemend voorzitter André Bolhuis, tevens preses van sportkoepel NOCNSF.

Olympisch Vuur 2028 is een netwerkorganisatie die er zorg voor moet dragen dat de Olympische Spelen van 2028 aan Nederland worden toegewezen.

Uniek

Volgens Eurlings is de samenwerking tussen onder meer overheden en sportorganisaties om draagvlak te kweken voor een eventueel bid uniek in de wereld. ''Dit model wordt nu al 'The Dutch Approach' genoemd'', aldus de Limburger.