NEW YORK - De toptennissers Rafael Nadal, Andy Murray en Andy Roddick hebben bij hoofdscheidsrechter Brian Earley hun onvrede geuit over de gang van zaken op de US Open. Zij moesten de baan op terwijl het volgens hen vanwege de overvloedige regenval in New York eigenlijk nog te gevaarlijk was om te spelen.

Het overvolle programma van woensdag kon niet op het geplande tijdstip beginnen vanwege de slechte weersomstandigheden in New York.

Zo'n anderhalf uur later dan de bedoeling was, stapten de tennissers dan eindelijk de baan op.

De spelers moesten er echter al weer snel van af. Nadal stond met 3-0 achter tegen Gilles Muller toen het weer begon te regenen en Murray stond 2-1 achter tegen de Amerikaan Donald Young.

Het programma van dinsdag werd volledig geschrapt vanwege aanhoudende hoosbuien boven New York. Daardoor zijn voor woensdag liefst tien enkelpartijen gepland op Flushing Meadows.

Nadal mocht in het Arthur Ashe Stadium aantreden, maar Murray moest uitwijken naar Grandstand, de baan die in dit stadium van het toernooi normaal gesproken alleen voor het dubbelspel wordt gebruikt.