AMSTERDAM - Matti Breschel sluit niet uit dat hij toch deelneemt aan de WK op de weg in Kopenhagen op 25 september.

De Deense renner van de Raboploeg liet een week geleden weten dat hij niet in de wedstrijd zou verschijnen als hij een operatie aan zijn linkerhand nodig had als gevolg van zijn val in de Vuelta, maar komt daar nu op terug.

Breschel meldde tegenover het Deense Cykelmagasinet dat zijn herstel spoedig verloopt. Hij viel uit in de vijfde etappe van de Ronde van Spanje en ging vorige week onder het mes.

De nummer twee van het vorige WK in Geelong denkt nu toch aan deelname op eigen grond, al is het alleen maar om de bidons te dragen.

Liefde

"Ik kan het niet achter me laten", aldus Breschel. "Ik heb zoveel liefde voor het WK en dat het in Denemarken is. Het is te moeilijk voor mij om te zeggen dat het over is."

"Ik bekijk het van dag tot dag en als mijn situatie zo blijft verbeteren als het nu gaat denk ik dat ik kan rijden. Ik weet wat het inhoudt om een kanshebber te zijn op het WK, dus ik ben me ervan bewust dat ik niet kan winnen. Niet in deze vorm."

Bewijzen

De 27-jarige allrounder weet dat hij zichzelf ondanks zijn eerder prestaties op het WK in goede conditie moet krijgen om geselecteerd moet worden door de Deense bondscoach Lars Bonde.

"Ik heb genoeg ervaring te bieden, en hopelijk neemt Bonde een weloverwogen besluit. Er is geen plekje gereserveerd voor mij. Ik moet bewijzen dat ik iets kan brengen op het WK. Maar als ik in staat ben om anderen te helpen, wil ik absoluut meedoen."