DEVENTER - Jong Oranje heeft ook zijn tweede wedstrijd in de kwalificatie voor het Europees kampioenschap van 2013 gewonnen. In de Adelaarshorst van Deventer was het elftal van bondscoach Cor Pot dinsdag te sterk voor Luxemburg: 4-0. Enkele dagen eerder werd in Bulgarije al de eerste zege geboekt (1-0).

Género Zeefuik maakte de eerste twee treffers. Tegen Bulgarije was hij ook al belangrijk. In die wedstrijd maakte Zeefuik het enige doelpunt, na te zijn ingevallen voor Luc Castaignos.

Deze keer kreeg de spits van NEC van het begin de voorkeur boven de aanvaller van Internazionale. Naast Castaignos was ook Jerson Gabral niet van de partij.

De aanvaller van Feyenoord was voor het duel al afgehaakt met een blessure aan het bovenbeen. Marco van Ginkel stond na zijn debuut van vorige week opnieuw in de basis.

Zeefuik, eigendom van PSV, zorgde al na acht minuten voor de 1-0. Na bijna een uur scoorde hij voor de tweede keer. Uit een strafschop maakte Leroy Fer van FC Twente er 3-0 van. Ricky van Haaren bepaalde vervolgens de eindstand op 4-0.