AMSTERDAM - Lotus-Renault is bemoedigd door de vorm die de renstal liet zien tijdens de Belgische Grand Prix. Dat zegt technisch directeur James Allison. De Engelsman verwacht wel dat het enkele races duurt voor duidelijk wordt of het team de juiste stappen heeft gemaakt.

Renault liet op Spa-Francorchamps sinds lange tijd weer eens de tanden zien. Zowel Vitaly Petrov als de voor het team debuterende Bruno Senna wist zich in de top tien te kwalificeren. Daaruit bleek dat enkele updates aan de R31 vruchten afwerpen.

"We leken veel meer op snelheid te liggen in Spa dan in de vier Grands Prix ervoor", aldus Allison tegenover Autosport. "Geen van de coureurs had een vlekkeloze race, maar het tempo van de auto was zeker voldoende voor een vijfde of zesde plaats."

Overenthousiast

Uiteindelijk scoorde alleen Petrov punten met een negende plaats. Senna was vanaf de zevende startplaats wat overenthousiast en beschadigde zijn wagen in een poging om Jaime Alguersuari uit te remmen in de eerste bocht. De Braziliaan moest uiteindelijk genoegen nemen met plaats dertien.

"We weten zeker of we de goede weg zijn ingeslagen als we meer Grands Prix hebben gereden, hoewel ik bemoedigd ben door het tempo door het weekeinde in België heen. Zowel op nat als droog asfalt waren we snel."

Toekomst

Het is voor de werknemers van Lotus-Renault afwachten hoe de toekomst van het team er uit gaat zien. Diverse investeerders worden genoemd om de in financiële problemen verkerende renstal over te nemen. Ook op het coureursvlak zijn er nog veel vragen. Zo is het nog niet duidelijk over Robert Kubica kan terugkeren.

Het herstel van de Pool zal van invloed zijn op de kansen voor Senna op een stoeltje voor volgend jaar. Ook Giedo van der Garde wordt in verband gebracht met het team. Senna liet met zijn optreden tijdens de kwalificatie in België zien dat hij ook een kandidaat is voor 2012.

Begrijpelijke fout

"Ik weet dat Bruno zichzelf het incident in de eerste bocht zeer kwalijk nam, maar volgens ons was het een begrijpelijke fout. Het was de eerste maal dat hij de auto aanvoelde met volle brandstoftanks en hij was omringd met coureurs die al hun elfde start van het seizoen maakten."

"Zijn tempo in het vervolg van de race was zeer respectabel en ik kijk ernaar uit om hem weer in de auto te zien."

De Italiaanse Grand Prix is de volgende race op de Formule 1-kalender. Deze staat komende zondag op het programma en wordt verreden in Monza.