NEW YORK - De Servische favoriet Novak Djokovic heeft maandag zonder een set te verliezen de kwartfinale bereikt van het US Open. 

Ook de Oekraïener Aleksandr Dolgopolov kon de nummer één van de wereldranglijst niet bedreigen al deed hij wel serieus zijn best.

Djokovic kwam wat moeilijk op gang. Hij won de eerste set pas in een opmerkelijke lange tiebreak met 16-14, na vier setpoints te hebben weggewerkt.

Dat was voor Dolgopolov, die zijn opponent onbevangen tegemoet trad, een tegenvaller maar die weerhield hem er niet van ook in de volgende set knap weerwerk te leveren.

Geen sensatie

Uitzicht op een sensatie kreeg hij niet. Djokovic ging steeds beter spelen en rondde de partij uiteindelijk nog binnen de 2,5 uur af: 7-6 6-4 6-2.

In de kwartfinale staat hij tegenover zijn landgenoot Janko Tipsarevic, die bij de bookmakers voor dit onderlinge duel niet erg hoog staat genoteerd.

Federer

Ook Roger Federer heeft zich maandagnacht geplaatst voor de kwartfinales van de US Open.

De nummer drie van de plaatsingslijst hield het kort tegen de Argentijn Juan Monaco: 6-1 6-2 6-0. Federer komt nu uit tegen de Fransman Jo-Wilfried Tsonga.

Tsonga, als elfde geplaatst, rekende op zijn beurt af met de als achtste geplaatste Amerikaan Mardy Fish: 6-4, 6-7(5), 3-6, 6-4, 6-2.

Lees alles over de US Open op de special van NUsport