NEW YORK - In haar jacht op een vierde titel op het US Open stuit de Amerikaanse tennisster Serena Williams in de kwartfinale op de jonge Russische Anastasia Pavljoetsjenkova.

Williams denderde maandag met speels gemak over de Servische Ana Ivanovic heen. Pavljoetsjenkova toonde zich op haar beurt in een waar foutenfestival iets minder slecht dan de Italiaanse Francesca Schiavone.

Voor de Russische is het de eerste keer dat ze de laatste acht bereikt in New York. De schoonheidsprijs zal ze voor haar optreden maandag echter niet krijgen.

Veel fouten

In totaal produceerden de twee speelsters 21 dubbele fouten. Liefst zestien keer werd een opslagbeurt ingeleverd. Ook de 95 onnodige fouten maakte het niveau van de wedstrijd bedenkelijk.

Pavljoetsjenkova zal het tegen Williams beduidend beter moeten doen, wil ze überhaupt zicht houden op de halve finale. 

Dadendrang

Ivanovic ondervond maandag, zoals eerder haar landgenote Bojana Jovanovski, de Nederlandse Michaëlla Krajicek en de Wit-Russische Victoria Azarenka al deden, de dadendrang van de getergde Amerikaanse, die tot dusver in New York nog geen set verloor.

Teruggezakt

De 29-jarige Williams is door blessureleed ver teruggezakt op de wereldranglijst. Tegen de Servische bleef ze met het haar kenmerkende 'spierballentennis' op koers voor een vierde titel op Flushing Meadows.

Bij de mannen haalde de Serviër Janko Tipsarevic maandag ten koste van de Spanjaard Juan Carlos Ferrero de kwartfinales van het US Open. De Servische tennisser is in New York als 20e geplaatst.