AMSTERDAM - De fusie tussen de wielerploegen Leopard-Trek en RadioShack neemt steeds concretere vormen aan.

Volgens verschillende media heeft de Luxemburgse formatie aan elf coureurs met een doorlopend contract verzocht een andere ploeg te vinden voor het nieuwe seizoen.

De opruiming is noodzakelijk omdat Leopard-Trek en RadioShack gezamenlijk veel meer dan het maximale aantal coureurs onder contract hebben staan. Tot de elf renners die Leopard mag verlaten, behoort volgens L’Equipe ook Tom Stamsnijder. Joost Posthuma mag wel blijven.

Leipheimer

Ook RadioShack probeert van renners af te komen. De Amerikaanse formatie deed onlangs onder anderen Levi Leipheimer (Omega Pharma-QuickStep) en Robbie McEwen (GreenEdge) van de hand.

Het ligt in de lijn der verwachting dat Johan Bruyneel zijn functie als teammanager in de nieuwe constellatie behoudt.

Leopard-Trek debuteerde begin dit seizoen in het peloton. Ondanks de aanwezigheid van de gebroeders Schleck en Fabian Cancellara slaagde de equipe er tot ergernis van geldschieter Flavio Becca niet in een sponsor te vinden.

Nieuwe sponsor

Overigens is het nog niet zeker dat de fusieploeg RadioShack zal heten. Er doen geruchten de ronde dat de winkelketen voor elektronica zich vanwege de slechte bedrijfsresultaten terugtrekt als wielersponsor.

Bruyneel zou een nieuwe geldschieter achter de hand hebben. Deze zet naar verluidt alleen zijn handtekening als de Belg erin slaagt de gebroeders Schleck in te lijven.