NEW YORK - Rafael Nadal heeft zondag de wenkbrauwen van de journalisten op de US Open doen fronsen. De Spaanse titelverdediger ging bij de persconferentie na zijn winst op de Argentijn David Nalbandian onderuit.

De fysiotherapeuten snelden naar de persruimte om de nummer twee van de wereld ter plekke te behandelen.

Hij sloeg ineens de handen voor zijn ogen en ging naar de grond. Het licht in de perszaal moest uit en de pers werd vriendelijk gevraagd de ruimte te verlaten.

Na een behandeling van een kwartier kon de man uit Mallorca de pers weer te woord staan.

Bekijk de beelden

''Het was alleen kramp in mijn rechterbeen. Het was erg pijnlijk. Dat is alles'', zei Nadal lachend. Hij moest het vervolg van zijn gesprek met de Spaanse pers wel staand vervolgen in plaats van zittend.

Hij kampt al het hele jaar met fysiek ongemak en moest tijdens de partij tegen Nalbandian nog behandeld worden aan blaren op zijn rechtervoet.

De 25-jarige Nadal had een ruim tweeënhalf uur durende partij tegen de Argentijn als excuus. Hij won met 7-6 (5) 6-1 7-5 in de hitte van New York.

Over zijn volgende partij tegen de Luxemburger Gilles Müller maakte Nadal zich geen zorgen. ''Ik ga maandag gewoon normaal trainen."

"Een krampaanval kan overal gebeuren, maar omdat het hier gebeurt krijgt het veel aandacht. Anders zou het niemand zijn opgevallen."

Lees alles over de US Open op de special van NUsport