MISANO - Jorge Lorenzo heeft zondag Casey Stoner een hak gezet in de MotoGP. De Spaanse wereldkampioen van Yamaha won overtuigend de Grand Prix van San Marino op het circuit van Misano.

Klassementsleider Stoner van Honda eindigde als derde en leverde de nodige punten in. De Spanjaard Dani Pedrosa (Honda) reed als tweede langs de finishvlag.

Stoner zag zijn zegereeks van de afgelopen weken onderbroken door een sterk rijdende Lorenzo, die vanaf de start de koppositie nam en deze niet meer afstond.

In het WK heeft Stoner nog wel 35 punten voorsprong op Lorenzo. ''Deze overwinning had ik nodig'', zei de 24-jarige pupil van teammanager Wilco Zeelenberg, die met zeven seconden voorsprong op Pedrosa over de meet kwam.

Doodmoe

Stoner lag elf seconden achter Lorenzo. ''Ik heb geen excuses'', zei de Australiër. ''Alles voelde goed, inclusief de motor. Toen ik Lorenzo wilde aanvallen voelde ik me echter doodmoe. Vooral mijn armen waren op.''

Valentino Rossi (Ducati) gaf alles op zijn thuiscircuit, maar verder dan de zevende plaats kwam de veelvoudig wereldkampioen niet.

Moto2

Marc Marquez eiste de overwinning in de Moto2 op. Op het circuit van Misano troefde hij zijn Duitse rivaal Stefan Bradl af.

Met zijn tweede plaats blijft Bradl wel aan de leiding in de tussenstand. Hij heeft nog een voorsprong van 23 punten.

De Italiaan Andrea Ianone kwam als derde over de finish.

125 cc

Nicolas Terol is dit seizoen ongenaakbaar in de 125 cc klasse. Bij de Grote Prijs van San Mariano behaalde hij op zijn Aprilia zijn zevende overwinning van dit seizoen. Hij bleef de Fransman Johann Zarco en zijn landgenoot Efren Vasquez voor.

De Nederlander Jasper Iwema viel uit na dertien ronden.

Met zijn zege verstevigde Terol zijn leidende positie in de tussenstand.