AMSTERDAM - Georginio Wijnaldum heeft bij Oranje een duidelijk doel voor ogen. De kersverse international, die zijn debuut tegen San Marino opluisterde met een doelpunt, wil zich tot aan het EK van 2012 in de kijker blijven spelen.

"Ik heb dat EK altijd voor ogen gehouden en vertrouwen in mezelf gehouden", zegt de middenvelder tegenover NUsport. "Ik weet wat ik kan."

"Dat andere mensen dachten dat ik het EK niet kon halen is hun goed recht. Daar zit ik niet mee. Het is echt niet zo dat ik nu hun ongelijk wil bewijzen of zo."

Stappen

De PSV'er gaat er niet automatisch vanuit dat bondscoach Bert van Marwijk hem blijft oproepen. "Het EK is nog ver weg. Over een paar maanden kan mijn situatie zomaar weer anders zijn."

"Ik kan niks anders doen dan ervoor zorgen dat ik stappen blijf maken en proberen bij de selectie te blijven. Dinsdag hoop ik tegen Finland weer minuten te mogen maken."

Debuut

Wijnaldum kwam niet alleen tot scoren in zijn eerste optreden in Oranje, hij deed dat ook nog eens in eigen stadion.

"Maar als ik in Brazilië of Uruguay had mogen debuteren was ik ook blij geweest, hoor", zegt de 20-jarige speler die met het Nederlands elftal mee was naar Zuid-Amerika, maar daar geen minuten maakte.

"Al is debuteren met een doelpunt in je eigen stadion misschien wel mooier. Ik heb vaker gehoopt te scoren bij mijn debuut. Bij Feyenoord en PSV lukte het niet, bij Oranje gelukkig wel."