AMSTERDAM - Jan Vertonghen en Gregory van der Wiel konden op het slot van de transferperiode woensdagavond nog de overstap maken naar Valencia. Beide Ajax-verdedigers wezen het aanbod van de Spaanse club echter af. 

Dat heeft Frank de Boer woensdag bevestigd tegenover Ajax TV. "Zij zien ook dat er in Amsterdam iets mooi aan het groeien is", aldus de trainer van de Amsterdammers.

"Gregory en Jan hebben allebei steeds weer benadrukt dat ze het hier heel erg naar hun zin hebben en het niet noodzakelijk vinden om nu weg te gaan."

Vertrouwen

De Boer stelde dat Vertonghen en Van der Wiel veel vertrouwen hebben in het beleid dat op dit moment bij de regerend landskampioen wordt gevoerd. Meer succes met de huidige spelersgroep ligt in het verschiet.

"Zij willen daar graag deel van uitmaken. En bovendien spelen we Champions League."

Spannend

Hoewel Vertonghen woensdagochtend al aangaf niet weg te gaan, was de laatste dag van de transfermarkt spannend voor De Boer. Telefoontjes van technisch manager Danny Blind wilde hij eigenlijk niet opnemen.

"Ik zei dat ik liever niet had dat hij zou bellen. Er waren geruchten dat Inter in de markt was voor Jan en als zij het bedrag neerleggen dat in zijn contract staat vastgelegd, kan je weinig doen."