AMSTERDAM - Robin Haase is er niet in geslaagd voor een stunt te zorgen in de tweede ronde op de US Open. De Hagenaar moest na vijf sets het hoofd buigen voor Andy Murray: 7-6, 6-2, 2-6, 0-6 en 4-6.

De Nederlander, nummer 41 op de ATP-ranglijst, begon aanvankelijk erg sterk tegen de Schot.

Murray, als vierde geplaatst in New York, liet zich in de eerste set verrassen door Haase en moest in de tiebreak zijn meerdere erkennen in de Hagenaar.

In de daarop volgende set leek de nummer vier van de wereldranglijst de schrik nog niet te boven te zijn.

Haase sleepte de tweede set ogenschijnlijk moeiteloos in de wacht en moest slechts twee games toegeven tegen de Brit.

Ommekeer

Dat bleek de ommekeer voor Murray. De Schot wilde orde op zaken stellen en liet het verschil op de ATP-ranglijst duidelijk tot uiting komen in het Louis Armstrong Stadium.

Murray won de derde set overtuigend met 6-2 en ging onverstoord verder in het vierde bedrijf. Haase leek niets meer in te brengen te hebben tegen de Schot en zag alle games verloren gaan.

In de vijfde en beslissende set leek de op voorhand zwaar favoriet zijnde Murray de wedstrijd gemakkelijk uit te spelen, maar Haase kwam na een 0-4 achterstand nog knap terug tot 4-4.

Bij die stand wist de Nederlander zijn servicebeurt echter niet te behouden, waarna de Schot de partij -na een zenuwslopende laatste game, waarin Haase enkele matchpoints onschadelijk maakte- uit kon serveren.

In de derde ronde stuit Murray op de Spanjaard Feliciano Lopez, nummer 26 op de wereldranglijst.

Lees alles over de US Open op onze special