EINDHOVEN - Het Nederlands elftal neemt het vrijdag als nummer één van de wereld op tegen San Marino, dat de wereldranglijst van de mondiale federatie FIFA afsluit.

De ploeg van bondscoach Bert van Marwijk hoopt het uitverkochte Philips Stadion in Eindhoven te trakteren op een hoop doelpunten.

Oranje gaat met achttien punten uit zes wedstrijden fier aan kop in groep E van de EK-kwalificatie, terwijl San Marino nog puntloos is en de doelcijfers 0-33 heeft.

Huntelaar

Klaas-Jan Huntelaar begint in de punt van de aanval, terwijl Robin van Persie naar alle waarschijnlijkheid aan de rechterkant staat.

Van Marwijk kan tegen San Marino niet beschikken over Arjen Robben, Rafael van der Vaart, Ibrahim Afellay en Nigel de Jong. De wedstrijd in Eindhoven begint om 20.30 uur.

Nederland speelt dinsdag in Helsinki tegen Finland.

Oranje is volgens wedkantoren weinig verrassend huizenhoog favoriet. Voor een zege van het Nederlands elftal betaalt Unibet 1,01 keer de inleg. De quotering voor een remise bedraagt 40,00 en mensen die succesvol een winstpartij voor San Marino voorspellen zien hun inzet verhonderdvoudigd.