MELBOURNE - De Amerikaanse tennisser Andy Roddick is voor de Australian Open, die volgende week begint, als eerste geplaatst. De nummer een van de wereld wordt op de plaatsingslijst van het eerste grandslamtoernooi van 2004 gevolgd door Roger Federer (Zwi) en Carlos Ferrero (Spa). Bij de vrouwen voert de Belgische Justin Henin-Hardenne de plaatsingslijst aan.

Opmerkelijk is dat Venus Williams van de organisatie van de Australian Open een derde plaats krijgt toegewezen. De Amerikaanse voormalige nummer een van de wereld had lange tijd last van een blessures en is op de wereldranglijst uit de toptien gezakt. De Belgische Kim Clijsters, die een enkelkwetsuur heeft, staat op de tweede plaats bij de vrouwen.

Agassi

Andre Agassi, winnaar van de vorige editie van het Australische toernooi, staat bij de mannen op de vierde plaats. De Amerikaan kan het evenement voor de vijfde keer winnen. Eerder deed hij dat in , 2000, 2001 en 2003. Hij is de oudste mannelijke deelnemer (33) die direct tot het hoofdtoernooi is toegelaten.