DAEGU - De Keniaanse lopers hebben donderdag tijdens de WK atletiek in Daegu de strijd op de 3000 meter steeplechase beheerst.

Ezekiel Kemboi prolongeerde zijn wereldtitel van Berlijn met een tijd van 8.14,85.

Zijn landgenoot Brimin Kiprop Kipruto, de huidige olympisch kampioen, hield de Fransman Mahiedine Mekhissi-Benabbad nipt van het zilver af.

Hoogspringen

Jesse Williams legde bij het hoogspringen beslag op de titel. De 27-jarige Amerikaan ging in de Zuid-Koreaanse stad net als de Rus Aleksej Dmitrik over een hoogte van 2,35 meter, maar had minder sprongen nodig dan zijn rivaal.

Het brons was voor Trevor Barry van de Bahama's (2,32 m).

Eerste Britse goud

David Greene veroverde na zijn Europese titel vorig jaar ook de wereldtitel op de 400 meter horden.

De Brit won in 48,26 seconden. Javier Culson, twee jaar geleden ook zilver in Berlijn, moest opnieuw genoegen met de tweede plaats in 48,44. De Zuid-Afrikaan LJ van Zyl verzekerde zich van brons (48,80).

Greene bezorgde de Britten, waar de Nederlander Charles van Commenée de hoofdcoach is, de eerste gouden plak in Zuid-Korea.

Afmelding Powell

De Jamaicaanse sprinter Asafa Powell start ook niet in de estafette op de 4x100 meter.

Hij heeft nog te veel last van de liesblessure waarmee hij zich eerder moest afmelden voor de 100 meter.

''Ik vind het geen goed idee voor het team en voor mijn land om risico te nemen'', liet Powell via zijn manager Paul Doyle weten. ''In de training ging het wel goed, maar ik heb nog steeds een beetje last.''

Hinkstapspringen

In het vrouwentoernooi pakte Olga Saladoeha de hoofdprijs bij het hinkstapspringen. De atlete uit Oekraïne zette bij haar eerste van zes pogingen een afstand van 14,94 meter neer. Dat bleek later voldoende voor de titel.

Olga Ripakova uit Kazachstan bleef in haar voorlaatste beurt vijf centimeter onder de winnende afstand en won zilver. Het brons ging naar de Colombiaanse Caterine Ibargüen met 14,84 meter.

1500 meter

Jennifer Barringer Simpson verraste met de winst op de 1500 meter. De 25-jarige Amerikaanse liep naar een tijd van 4.05,50 minuten.

Ze bleef de Britse Hanna England 0,28 seconden voor. Natalia Rodriguez uit Spanje legde beslag op het brons in 4.05,87.

Maryam Yusuf Jamal stelde teleur met de laatste plaats, waardoor een derde wereldtitel uitbleef voor de Bahreinse.

400 meter horden

Na twee zilveren WK-medailles greep Lashinda Demus eindelijk een individuele hoofdprijs op de 400 meter horden.

De Amerikaanse troefde donderdag op de WK in Daegu de Jamaicaanse titelverdedigster Melaine Walker af.

Demus won in 52,47, de beste tijd van dit seizoen. Walker, ook olympisch kampioene, kwam uit op 52,73. Het brons was voor de Russin Natalja Antioech op bijna anderhalve seconde van de winnares.

Lees alles over de WK atletiek op NUsport