AMSTERDAM - Wesley Sneijder is niet teleurgesteld dat Manchester United woensdag, vlak voor het sluiten van de transfermarkt, geen ultieme poging deed om hem over te nemen van Internazionale.

De middenvelder werd sinds het einde van het afgelopen seizoen in verband gebracht met een overgang naar Old Trafford.

“Ik heb wel even het gevoel gehad dat het dichtbij kwam”, laat Sneijder weten in het AD. “Door een samenloop van omstandigheden kwam het er niet van."

“We hebben er een aantal gesprekken over gevoerd. De situatie was zo dat Inter een speler moest verkopen, Samuel Eto’o of ik. En er was inderdaad belangstelling.”

Premier League

Sneijder stond open voor een verblijf in de Premier League. “Manchester United is één van de grootste clubs ter wereld, dus dat lijkt me niet zo gek. Maar tegelijk hoefde ik helemaal niet weg bij Inter. Ik heb het in Italië fantastisch naar mijn zin.”

Nadat de Italiaanse Champions League-deelnemer halverwege augustus een akkoord bereikte met het Russische Anzhi Makhachkala over de transfer van Eto’o, namen de speculaties over een vertrek van Sneijder af.

Goed gevoel

De international verlengde in oktober vorig jaar zijn contract bij Inter tot medio 2015 en zou bij een overgang naar United waarschijnlijk minder zijn gaan verdienen.

“Het is voor mij niet zozeer een financiële kwestie geweest. Mijn gevoel bij Inter is gewoon heel goed. Ik houd van de club, maar ook van de Italiaanse cultuur en de mensen. Dat past gewoon wel bij mij.”