NEW YORK - Venus Williams heeft zich teruggetrokken uit de US Open. Dat meldde de Amerikaanse tennisbond woensdag. 

De oudste van de zusjes Williams is ziek en onvoldoende fit om woensdag op de baan te verschijnen tegen Sabine Lisicki uit Duitsland, die zich automatisch plaatst voor de derde ronde.

Williams was in 2000 en 2001 de sterkste in New York. Ze is inmiddels wel afgezakt naar de 36e plaats op de wereldranglijst. Williams speelde door fysiek ongemak pas haar vierde toernooi van het jaar.

De 31-jarige Williams moest door een virusinfectie afzeggen voor Toronto en Cincinnati. Ze legde woensdag in een verklaring uit wat er aan de hand was.

Sjogren's syndroom

''Het Sjogren's syndroom is recent bij mij vastgesteld. Dat is een auto-immuunziekte waar ik continu last van heb. Het zuigt energie uit mijn lichaam en veroorzaakt vermoeidheid."

Na de winst op de Russin Vesna Dolonts (6-4 6-3) klaagde ze al. ''Deze partij zoog alle energie uit me. Ik kon gewoon geen proftennis spelen. Het was erg teleurstellend omdat ik grootse plannen had hier." Williams was er toen nog van overtuigd dat ze verder kon spelen. ''Ik denk dat het wel goed komt." Het bleek echter valse hoop.

Marion Bartoli

Ook voor Marion Bartoli (8) is de US Open voorbij. De jonge Amerikaanse Christina McHale was daarvoor verantwoordelijk.

Nadat ze de eerste set in een tiebreak had gewonnen, denderde McHale door naar een 7-6 (2), 6-2 zege. In de derde ronde treft ze Maria Kirilenko (25). Die Russin won met 6-1, 6-2 van landgenote Vera Dushevina.