AMSTERDAM - Robin Haase heeft op eenvoudige wijze de tweede ronde van de US Open bereikt. De Nederlander had tegen de Portugees Rui Machado aan drie sets genoeg: 6-0, 6-4 en 6-4.

Haase, die al weken in prima vorm verkeert, wacht in de tweede ronde een treffen met Andy Murray. De nummer vier van de wereld was te sterk voor Somdev Devvarman. De Indiër kon hem een set lang goed partij bieden, maar werd daarna weggespeeld: 7-6 (5) 6-2 6-3.

Binnen anderhalf uur was Haase op baan vier in New York klaar met Machado, de mondiale nummer 79. De eerste set was zelfs in 21 minuten binnen. In het vervolg van de partij kon Machado iets meer weerstand bieden.

Haase sloeg echter, met dank aan zijn goed lopende service, op de juiste momenten toe. De nummer 41 van de wereld moest in de derde set nog wel een break toestaan. Haase stelde echter meteen orde op zaken en besliste de partij door zijn opponent voor de zesde keer te breken.

Indruk

Hij had de afgelopen weken al indruk gemaakt met een toernooizege in Kitzbühel en een halvefinaleplaats in Winston-Salem.

In het mannentoernooi is Haase de enig overgebleven Nederlander, nadat Thiemo de Bakker en Jesse Huta Galung in hun eerste ronde-partij reeds werden uitgeschakeld.

Lees alles over de US Open op onze special