LAUSANNE - De organisatie van de Olympische Winterspelen van Turijn in 2006 heeft geen tijd te verliezen. Jean-Claude Killy, de voormalige olympische skikampioen die de IOC-commissie voor Turijn voorzit, heeft deze waarschuwing woensdag geuit. "Het bouwschema is erg krap", aldus Killy.

Drie dagen liep hij rond in de Italiaanse stad, waar eind 2003 onder meer problemen ontstonden bij de bouw van de schaatshal. Omdat er een bom uit de Tweede Wereldoorlog onder bleek te liggen, moest de vloer er worden uitgebroken. Daardoor kan in 2005 de wereldtitelstrijd voor sprinters, tevens een testevenement, niet in Turijn worden gehouden.

Paar weken

Maar ook de bouw van andere olympische accommodaties vlot nog niet erg, ondervond Killy. "Sommige zullen niet eerder gereed zijn dan een paar weken voor het eerste testevenement", hoorde Killy. "Die evenementen zijn van groot belang voor een goed verloop van de Spelen. Binnenkort staan we op het punt dat het begin van Turijn nog twee jaar weg is. Turijn heeft geen tijd te verliezen."