AMSTERDAM - Tim Matavz maakt alsnog de overstap naar Eindhoven. De aanvaller van FC Groningen hoeft alleen nog medisch gekeurd te worden door PSV.

De twee clubs hebben overeenstemming bereikt over een transfer van de Sloveen. Matavz, die persoonlijk al akkoord is met PSV, kan een vijfjarig contract tekenen bij de Brabanders.

Dinsdag leek een transfer van de speler definitief te zijn afgeblazen.

De algemeen directeur van FC Groningen, Hans Nijland, liet weten dat het gat tussen vraag en aanbod weliswaar overbrugbaar was, maar dat de raad van commissarissen van PSV geen toestemming wilde geven aan de directie om de transfer af te ronden.

Hans van Breukelen, lid van die raad van commissarissen, liet al weten dat die lezing van Nijland niet correct was en dat de dagelijkse gang van zaken volledig in handen ligt van de directie.

Arts

PSV heeft nu een arts naar de Sloveense hoofdstad Ljubljana gestuurd, waar Matavz momenteel met de nationale ploeg in voorbereiding is op het EK-kwalificatieduel met Estland van vrijdag.

Versterkingen

PSV heeft zich de afgelopen maanden flink versterkt. Eerder al werden Utrecht-spelers Kevin Strootman en Dries Mertens vastgelegd, evenals Georginio Wijnaldum. Daarnaast haalden de Eindhovenaren doelman Przemyslaw Tyton en verdediger Timothy Derijck.

Dinsdag verzekerde de club zich ook al van de diensten van het Uruguyaanse talent Ruben Bentancourt.

Lees het laatste transfernieuws op NUsport