AMSTERDAM - Jan Vertonghen blijft bij Ajax. De Belgische aanvoerder van de ploeg van Frank de Boer zegt op de laatste dag van de tranferwindow niet meer te vertrekken uit Amsterdam.

"Het is duidelijk dat ik Ajax nu niet meer verlaat", stelt Vertonghen in gesprek met Het Nieuwsblad. "Voor mij voelt het al aan als 1 september."

"Ik heb ook nooit gezegd dat ik weg wilde. Alleen stond ik er nu voor het eerst voor open. Op een bepaald moment wil je toch iets meer, maar ik sta nog twee jaar onder contract. Misschien volgend jaar, hè."

De linkspoot hecht vooral veel waarde aan de Champions League. De ervaring die hij daarin kan opdoen is onmisbaar voor zijn ontwikkeling.

"Met Ajax spelen we Champions League en daar ben ik superblij mee", zegt Vertonghen. "Daarbij, ik kan rekenen op een basisplaats in die Champions League. Dat is een zekerheid die ik bij Ajax heb."

Niet concreet

Vertonghen is op momenten wel in beeld geweest bij clubs uit de top van het Europese voetbal. "Maar echt concreet werd het niet. Er waren wel geïnteresseerde clubs, ook uit de vier grote landen. Maar ofwel kwamen ze niet met genoeg geld over de brug, ofwel spraken ze mij onvoldoende aan."

"Voor mij is Champions League spelen een vereiste. Bij sommige had ik geen goed gevoel. Zonder denigrerend te willen doen, maar ik wil niet alleen voor het geld naar een andere club gaan."

Lees het laatste transfernieuws op NUsport