AMSTERDAM - Bryan Ruiz maakt hoogstwaarschijnlijk deze transferperiode nog de overstap van FC Twente naar Fulham. De aanvaller uit Costa Rica is in Londen om te onderhandelen over een contract.

Ruiz is dinsdagavond met vertegenwoordigers van Fulham in gesprek over een transfer naar de Premier League-club, zo meldt Voetbal International.

Volgens onder andere Sky heeft Fulham inmiddels een overeenkomst met FC Twente bereikt over de prijs voor Ruiz. Het zou gaan om een bedrag van twaalf miljoen euro.

Ruiz trainde in de ochtend nog mee met de ploeg van Co Adriaanse, maar reisde daarna af naar Engeland.

Salaris

Ruiz twijfelde lange tijd over een transfer naar Fulham. Hij wil graag spelen voor een Champions League-deelnemer. Nu de club van trainer Martin Jol een interessant salaris in petto heeft voor Ruiz, lijkt een overstap dichterbij.

Fulham is op zoek een versterking, helemaal nadat de start van de competitie uitermate slecht is verlopen. De Londense ploeg heeft slechts een punt uit de eerste drie duels. Ook werd er maar een keer gescoord.

Saillant detail

Saillant detail is dat FC Twente dit seizoen twee keer tegenover Fulham staat in de groepsfase van de Europa League.

Ruiz is bezig aan zijn derde seizoen in Enschede. In het eerste jaar werd hij met FC Twente kampioen. Ruiz liet eerder weten wel naar de Premier League te willen.

Lees het laatste transfernieuws op NUsport