GRONINGEN - Tim Matavz blijft volgens FC Groningen dit seizoen in de Euroborg. Algemeen directeur Hans Nijland liet dinsdag weten dat de transfer van de Sloveense spits naar PSV is afgeblazen.

''Het gat tussen vraag en aanbod was zeker overbrugbaar, maar uiteindelijk gaf de raad van commissarissen van PSV geen toestemming aan de directie om de transfer daadwerkelijk af te ronden'', aldus Nijland.

Hans van Breukelen, lid van de rvc van PSV, bestrijdt die lezing. ''Onzin, wij hebben niks met de dagelijkse gang van zaken te maken. Dat ligt bij de directie. Dat moet Groningen toch ook weten.''

FC Groningen had PSV tot zondagavond de tijd gegeven met een aanvaardbaar bod te komen. De noorderlingen wilden namelijk genoeg tijd overhouden om een vervanger voor Matavz aan te trekken.

David Texeira

Dat had de Uruguayaan David Texeira moeten worden, die op het vliegveld van Montevideo hoorde dat zijn transfer niet door ging.

Texeira besloot toch naar Groningen te komen in de hoop dat Matavz nog naar PSV zou vertrekken, maar dat is volgens Nijland nu definitief van de baan.

PSV, dat al maandenlang op zoek is naar een spits, kwam bij Matavz uit toen het moeilijk bleek om Mounir El Hamdaoui los te weken bij Ajax. De 22-jarige Sloveen maakte de afgelopen twee seizoenen 29 doelpunten voor Groningen.

Gesloten boek

''PSV kon of wilde de deal niet afronden'', aldus Nijland. ''En hoewel het nog niet woensdag middernacht is en in de voetballerij wel gekkere dingen zijn gebeurd, gaan wij ervan uit dat de transfer van Matavz een gesloten boek is.''

Trainer Fred Rutten van PSV heeft de afgelopen weken herhaaldelijk aangegeven dat hij een echte centrumspits nodig heeft. Op dit moment staat Jeremain Lens, eigenlijk een vleugelspeler, in de punt van de aanval.

Verder heeft Rutten alleen de jonge Género Zeefuik achter de hand. Jonathan Reis, die in december vorig jaar zwaar geblesseerd raakte, heeft momenteel geen contract bij PSV.