KATWIJK - Het Nederlands elftal heeft dinsdag in Katwijk de tweede training afgewerkt in de aanloop naar de EK-kwalificatiewedstrijd tegen San Marino.

Mark van Bommel en Joris Mathijsen trainden vanwege lichte klachten uit voorzorg apart. Doelman Michel Vorm, die last van zijn knie heeft, hield het bij wat fietsoefeningen.

Afgaande op het afsluitende partijspelletje op de training start Klaas-Jan Huntelaar vrijdag tegen San Marino als centrumspits.

Robin van Persie verhuist naar de rechtervleugel en centraal op het middenveld vormen Mark van Bommel en Kevin Strootman een koppel.

Basisplaats

De laatstgenoemde speler van PSV heeft uitzicht op een basisplaats omdat Nigel de Jong en Rafael van der Vaart niet inzetbaar zijn. Ook de geblesseerden Arjen Robben en Ibrahim Afellay zijn niet inzetbaar.

De selectie van bondscoach Bert van Marwijk werkt woensdag een besloten training af in het Kyocera Stadion van ADO Den Haag en traint donderdag nog een keer in Katwijk. Vrijdag speelt Oranje in Eindhoven tegen San Marino.

Eljero Elia

Eljero Elia stond ook op het veld van Quick Boys. De aanvaller van Hamburger SV is dicht bij een transfer naar Juventus. Volgens divere media heeft HSV al een akkoord bereikt met de 'Oude Dame' en moet Elia er alleen zelf nog uit zien te komen met de Italiaanse grootmacht.

De vleugelspits liet maandag nog weten eigenlijk liever naar de Engelse Premier League te gaan. Hij kan in Hamburg niet meer rekenen op een basisplaats.