AMSTERDAM - Jan van Halst vertrekt per 1 december bij FC Twente. De manager algemene zaken geeft aan er voor zichzelf niet zeker van te zijn nog lang in Enschede te willen werken, en het voor de club daarom beter te vinden als iemand anders zijn taken overneemt.

"De club staat voor een nieuwe ambitieuze periode. Als je er van tevoren niet zeker van bent of je deze periode tot het einde toe af zult maken, moet je een en ander in het belang van de club tijdig aangeven, zodat de organisatie daarop in kan spelen", zegt Van Halst op de clubsite.

De oud-speler van de club gaat de komende weken gebruiken om zijn werkzaamheden over te dragen aan zijn opvolger. Over zijn eigen toekomst gaat hij in deze periode ook nadenken.

Respecteren

Voorzitter Joop Munsterman betreurt het aanstaande vertrek van Van Halst. "Maar we respecteren zijn beslissing. Mede dankzij zijn komst in 2003 is FC Twente op het niveau beland waar ze zich momenteel bevindt. Persoonlijk zal ik hem zeker gaan missen."

Van Halst trad in 2003 in dienst van FC Twente op de commerciële afdeling. Drie jaar later kreeg hij een managementsfunctie op dezelfde afdeling. Vanaf juni 2010 is hij werkzaam in zijn huidige functie.

Ajax

De laatste maanden is Van Halst geregeld in verband gebracht met de functie van algemeen directeur bij Ajax, de club voor wie hij van 1999 tot 2002 speelde.

Johan Cruijff, sinds dit seizoen commissaris bij Ajax, wil graag dat een oud-voetballer het bij de regerend kampioen voor het zeggen krijgt.

De 'nummer veertien' schoof Tscheu La Ling al naar voren, maar werd teruggefloten door de overige commissarissen. Marc Overmars vond zichzelf nog te licht om Ajax te leiden.