AMSTERDAM - Vooruitlopend op een mogelijke verhuurperiode is de Zweedse spits John Guidetti afgelopen weekeinde al medisch gekeurd door Feyenoord. De Rotterdamse club hoopt de aanvaller te kunnen huren van Manchester City.

Technisch directeur Martin van Geel benadrukt in het AD dat de transfer nog niet helemaal rond is. Hij hoopt dinsdag uitsluitsel te krijgen van de Engelse club.

Guidetti was afgelopen weekeinde al in Rotterdam om Feyenoord in actie te zien tegen sc Heerenveen. Volgens de krant is de Zweed toen ook al voorgesteld aan de selectie. De komst van Guidetti lijkt nabij nu City de eis van een huursom heeft laten vallen.

Trainer Ronald Koeman is naarstig op zoek naar aanvallende versterking nu Sekou Cissé opnieuw last heeft van een langslepende teenblessure.

Fer

FC Twente plaatst naar verwachting dinsdag een laatste bod op Leroy Fer. De middenvelder geeft aan voorlopig rustig af te wachten op wat er gaat komen.

"Het is nu slechts een zaak tussen de clubs Feyenoord en FC Twente. Ik heb er geen invloed op", laat hij in de krant optekenen.

De rotterdammers hebben al wel een opvolger voor Fer op het oog, mocht hij uit De Kuip vertrekken. De Rotterdammers zouden graag Otman Bakkal huren van PSV. De aanvallende middenvelder komt in Eindhoven nauwelijks aan spelen toe.

Lees het laatste transfernieuws op NUsport