AMSTERDAM - Thiemo de Bakker baalt flink van zijn uitschakeling in de eerste ronde van de US Open. De Tunesiër Malek Jaziri, nummer 181 van de wereld, bleek in vier sets te sterk voor de Nederlander.

"Ik weet waartoe ik in staat ben", verklaart De Bakker op zijn eigen site. "Dat is waarom deze nederlaag zo pijnlijk is."

Na de winst in de eerste set gaf de voormalige nummer veertig van de wereld de wedstrijd uit handen. In de vierde set kreeg hij een kans om terug te komen, maar die liet hij liggen.

"Die drie gemiste breakpunten halverwege de set waren zwaar voor me. Jaziri had het moeilijk daar, maar ik had het de hele wedstrijd moeilijk."

Niveau

Volgens de Nederlander, die de laatste maanden een flinke duikeling heeft gemaakt op de wereldranglijst, is de oorzaak duidelijk. "Het is steeds hetzelfde verhaal. Ik weet wat ik moet doen om mijzelf te verbeteren, maar het niveau tussen de trainingen en de wedstrijden is te groot."

De Bakker, inmiddels afgezakt naar plaats 159, zegt vooral tijd nodig te hebben. "Het enige dat ik kan doen is morgen weer uit bed komen om nog harder te werken. Maar dat is behoorlijk moeilijk nu."