AMSTERDAM - McLaren is niet van plan om het seizoen 2011 af te doen als een verloren zaak, ondanks de overwinning van WK-leider Sebastian Vettel in de Belgische Grand Prix. De Red Bull-coureur heeft nu een voorsprong van 110 punten op Jenson Button, McLarens hoogstgenoteerde rijder.

Hoewel de huidige stand het hoogst ondenkbaar maakt dat Vettel nog verslagen kan worden, stelt McLaren-teambaas Martin Whitmarsh dat de Formule 1-fans niet anders zullen verwachten dan dat de concurrenten van de Duitser de strijd voortzetten.

De renstal uit het Engelse Woking wil dan ook niet alles op de auto voor 2012 zetten. "We werken aan de wagen voor volgend jaar, maar een zwakte van McLaren en mijzelf is dat we niet van verliezen houden. Dus we blijven volle bak strijden", aldus Whitmarsh tegenover Autosport.

"Ik vraag altijd aan de jongens: 'hoe maken we de auto sneller volgende week?' We moeten blijven werken zolang het duurt. Er zijn nog een paar races die we kunnen winnen en dat moet dan ook het doel zijn op het moment."

Witmarsh is realistisch maar positief. "Het kampioenschap halen lijkt een beetje te ambitieus, maar we moeten er wel voor gaan, de fans verwachten dat. Als Ferrari of McLaren zegt dat ze het bijltje er nu bij neergooien, denk ik niet dat dat de juiste boodschap is. De fans verdienen meer dan dat."