AMSTERDAM - Na jaren van hegemonie van FC Barcelona wil Real Madrid dit seizoen eindelijk weer eens de titel pakken. De laatste keer dat 'Los Merengues' La Liga wisten te winnen was in het seizoen 2007/2008.

De ploeg van trainer José Mourinho begon zondag uitstekend met een 6-0 uitzege bij Real Zaragoza.

Cristiano Ronaldo zag in de ruime overwinning genoeg aanleiding om te denken dat zijn team deze jaargang als kampioen af kan sluiten.

"We mogen elkaar feliciteren. We speelden erg goed en kunnen Zaragoza met een tevreden gevoel verlaten", zegt de Portugees, zelf drie keer trefzeker, op de website van Real.

"Ik kon doelpunten maken dankzij mijn teamgenoten. Zij helpen mij, net als ik hen help. We zijn een uitstekend elftal en we gaan kampioen worden als we op deze manier blijven voetballen."

Collectief

Ronaldo, die er om bekend staat niet altijd evenveel oog voor zijn teamgenoten te hebben, beseft dat Real als een collectief zal moeten opereren, wil het Barcelona naar de kroon kunnen steken.

"Het team is het meest belangrijke", stelt de rechtspoot. "Ik wil natuurlijk mijn bijdrage leveren met goals, maar hoe het elftal presteert is het voornaamste."

"We hadden dit seizoen niet beter kunnen starten. Nu moeten we vooral naar onszelf kijken, concentreren op het winnen van de wedstrijden en ons niet laten afleiden door andere teams."