AMSTERDAM - Sebastian Vettel gaf na afloop van de door hem gewonnen Belgische Grand Prix aan dat zijn enige zorg de snel slijtende banden waren die hem van zijn zevende seizoenszege af kon houden.

De wereldkampioen won de race op Spa-Francorchamps vanaf pole position, maar moest wel al in de zesde ronde zijn team opzoeken om vers rubber te halen. De Pirreli's waarop hij ook al zijn snelste tijd in de kwalificatie had gezet, bleken blaren te vertonen. Een teken van snelle slijtage.

"We hadden flink wat zorgen toen we aan de race begonnen over de schade die de banden hadden opgelopen tijdens de kwalificatie. We hebben veel risico genomen", liet Vettel weten. "We hadden redenen genoeg om er vanuit te gaan dat het goed zou komen, maar zekerheid heb je natuurlijk niet."

"Het hoofddoel was om te zien hoe de banden het zouden houden na een aantal ronden en van daaruit verder te kijken."

Goed racetempo

Vettel roemde Red Bull Racing. De RB7 ging volgens de leider in de WK-stand veel beter dan voorgaande jaren op het circuit in de Ardennen. Het stelde hem in staat om zich weer aan het front te vestigen na zijn vroege stop.

"Het racetempo was erg goed. Ik voelde me comfortabel en zonder al te veel moeite kon ik bij de leiders blijven na de Safetycar-periode. Toen die weg was, was het cruciaal om Fernando Alonso voorbij te komen en een gat op te bouwen. Dat lukte en maakte het makkelijker."

"Daarna had de race meer management nodig dan normaal. Ik moet zeggen dat de auto perfect werkte. Ik ben erg blij met het resultaat en hoe de race verliep. Daar moeten we van leren en gebruiken tijdens de volgende race."