AMSTERDAM - Feyenoord en SC Heerenveen hebben zondagmiddag in een enerverend duel de punten gedeeld. De Friese bezoekers eindigden de wedstrijd met negen man, maar hielden in de hectische slotfase stand; 2-2.

Luciano Narsingh slalomde na een klein half uur door de Rotterdamse defensie en werd binnen het strafschopgebied onderuit geschoffeld. Scheidsrechter Eric Braamhaar aarzelde niet en legde de bal op de stip.

Spits Bas Dost liet het buitenkansje niet onbenut en schoot de bal rustig langs doelman Erwin Mulder. De thuisploeg liet zich echter niet van slag brengen.

Na iets meer dan een half uur spelen torende Leroy Fer boven de volledig Friese verdediging uit om de gelijkmaker binnen te koppen. Bij een 1-1 stand zochten de spelers de kleedkamer op.

Strijd

De strijd in De Kuip had een open karakter met grote kansen voor beide ploegen. Heerenveen kwam het sterkste uit de kleedkamer en zag al na twee minuten Oussama Assaidi de bal op prachtig wijze langs Mulder krullen.

Tien minuten later was het Jerson Cabral die aan de andere kant ook zijn klasse liet zien. Hij volleerde de bal uit een voorzet in één keer achter doelman Brian Vandenbussche.

Rood

Heerenveen eindigde de wedstrijd met slechts negen man. Met nog een half uur op de klok ontving Ramon Zomer zijn tweede gele kaart. Tien minuten voor tijd moest ook invaller Doke Schmidt na een harde overtreding vroegtijdig het veld verlaten. De verdediger stond koud twee minuten in het veld.

Feyenoord speelde daarna vol op de aanval, maar slaagde er niet meer in Vandenbussche te passeren.

Ranglijst

Door het gedeelde punt stijgt Feyenoord op de ranglijst naar de vierde plaats achter FC Twente, Ajax en AZ. PSV, dat later vandaag speelt, kan daar ook nog overheen.

Het tweede punt in deze jaargang is voor Heerenveen genoeg om de laatste plaats op de ranglijst te verlaten. Die wordt nu bezet door NAC en Excelsior, dat ook nog in actie moet komen.