DOETINCHEM - Wesley Verhoek was zondag de beslissende man tijdens De Graafschap - ADO Den Haag (0-3).

De Haagse vleugelaanvaller, die na een door hemzelf afgezegde transfer naar Nottingham Forest enige tijd zocht naar zijn vorm, gaf in Doetinchem de assist voor de eerste treffer en besliste het duel tien minuten voor tijd.

Het was de eerste overwinning voor ADO in deze eredivisiejaargang. Daar kwam De Graafschap ook zondag voor eigen publiek nog niet aan toe.

Rommelig

Het duel gaf vooral een rommelig beeld te zien. De inzet aan beide kanten was hoog, maar de geboden kwaliteit liet te wensen over. De thuisclub startte vol goede bedoelingen, de onzekere verdediging van ADO had geen antwoord op enkele snelle spelhervattingen.

Een kopbal van Yuri Rose werd weggestompt door doelman Gino Coutinho, een schot van Michael de Leeuw ging rakelings naast.

Na een half uur luwde het Achterhoekse offensief al. De Leeuw was voor de rust ook in andere opzichten gevaarlijk voor de Haagse spelers. De oud-Veendammer raakte tot twee keer toe in een kopduel een tegenstander pijnlijk aan het hoofd.

Ahmed Ammi moest na 26 minuten per brancard van het veld met een blessure aan het gezicht, zijn vervanger Paul Mulders kon even later na een ongelukkige botsing de wedstrijd wel voortzetten.

Rake kopbal

De eerste goede actie van Verhoek leidde kort voor de rust de openingstreffer in. Hij bracht de bal goed voor, Aleksandar Radosavljevic kon inkoppen. De Sloveense middenvelder gleed door tegen de paal en blesseerde zijn linkerschouder.

Hij werd in de tweede helft vervangen door Mike van Duinen. Het was al de tweede wissel die trainer Maurice Steijn moest toepassen.

In de tweede helft kon ADO de voorsprong rustig consolideren, De Graafschap was niet bij machte om gevaar te stichten. De ploeg speelde het laatste kwartier met tien man nadat Purrel Fränkel met twee keer geel werd weggestuurd. Verhoek en een mooie knal van invaller Mike van Duinen brachten een geflatteerde uitslag tot stand.