ENSCHEDE - FC Twente blijft winnen. Zaterdag werd de vierde opeenvolgende zege in de competitie geboekt. In de Veste van Enschede kwam VVV-Venlo er nauwelijks aan te pas: 4-1.

De vol op de aanval spelende brigade van trainer Co Adriaanse blijft daardoor koploper van de eredivisie.

''Gevaarlijk'', noemde Adriaanse vooraf de wedstrijd tegen de mogelijke degradatiekandidaat, zo kort na het inspannende en teleurstellende Europese avontuur bij Benfica.

Mogelijk zou vermoeidheid zijn elftal parten spelen. Desondanks ging de thuisclub flitsend van start. Al na twee minuten viel de openingstreffer.

Bryan Ruiz kopte raak na een voorzet van Ola John. Daarna waren er aardige kopballen van Marc Janko en Luuk de Jong die net geen doel troffen.

Uit een van zijn spaarzame aanvallen kon VVV daardoor in de 26e minuut gelijk maken. Ahmed Musa schoot de gelijkmaker binnen, na een vlot uitgevoerde counter over drie schijven.

Orde op zaken

FC Twente schrok er niet van en stelde meteen orde op zaken. Twee minuten later was het al weer 2-1.

Op zijn 21e verjaardag tikte De Jong de bal binnen. Na een pass van Peter Wisgerhof had Janko de bal fraai met het hoofd voor 'Lukinho' klaargelegd.

Janko zelf maakte er uiterst koelbloedig in een één tegen één-situatie voor doelman Dennis Gentenaar 3-1 van. De Oostenrijker heeft tot nu toe in alle vier competitieduels gescoord.

John

Adriaanse had in grote lijnen voor hetzelfde elftal gekozen als afgelopen woensdag tegen Benfica, waar FC Twente werd uitgeschakeld voor de Champions League.

Alleen John, in Lissabon invaller, was nieuw. ''Wij hebben de rijkdom dat we veel vleugelspelers hebben'', zei Adriaanse.

John speelde goed tegen Benfica en kreeg daarom de voorkeur boven Steven Berghuis en Emir Bajrami. Nacer Chadli is nog steeds geblesseerd.

Vol op de aanval

Ook na de hervatting bleef FC Twente zonder enige terughoudendheid aanvallen.

Vooral Janko was levensgevaarlijk, maar hij kreeg de bal er niet nog een keer in. Wel bereidde Janko de 4-1 voor, gemaakt door opnieuw De Jong.