WAALWIJK - RKC Waalwijk heeft zaterdagavond de tweede achtereenvolgende overwinning behaald. De ploeg won op eigen veld met 2-1 van NAC Breda. Evander Sno vierde zijn rentree in de basis van een eredivisiewedstrijd met een doelpunt.

Sno werd op 13 september 2010 tijdens een wedstrijd met Jong Ajax getroffen door een hartstilstand. Hij overleefde dat ternauwernood, kreeg in het ziekenhuis een apparaatje ingeplant om het hartritme te bewaken en pakte zelfs het voetbal bij RKC weer op.

Bekroning

Vorige week tegen Roda JC droeg hij als invaller bij aan de verrassende zege; tegen NAC begon hij in de basis. Al na elf minuten volgde de bekroning. Sno zette RKC op voorsprong en vierde dat doelpunt met een klap op zijn borstkas.

Daar waar het logo van zijn nieuwe club op het shirt prijkt, maar vooral daar waar zijn nieuwe kwaliteit van leven zich bevindt. Sno speelde als centrale man op het middenveld een soevereine wedstrijd.

RKC is voor de 24-jarige middenvelder de zesde club in het betaalde voetbal. In het seizoen 2005-2006 speelde hij voor NAC, toen uitgeleend door Feyenoord.

Auassar

Sno was zaterdag in de basis de vervanger van Adil Auassar, de oud-Feyenoorder die nu bij RKC op de bank moest plaatsnemen. Na de rust kwam Auassar alsnog in het veld, Sander Duits bleef in de kleedkamer achter.

Auassar rondde vier minuten voor het einde een counter af, in tweede instantie werd doelman Jelle ten Rouwelaar verslagen: 2-0. Enkele minuten eerder had RKC geluk toen een afstandsschot van Robbert Schilder de binnenkant van de paal trof.

Supersub

Even later kopte NAC-verdediger Eric Botteghin niet zuiver genoeg en ook het inbrengen van 'supersub’ Alex Schalk bracht geen succes. Het doelpunt van Anthony Lurling in blessuretijd kwam te laat voor de bezoekers uit Breda.

NAC wacht na vier speelronden nog altijd op de eerste overwinning en heeft pas één punt. RKC heeft er al zeven binnen.

NEC

NEC heeft ook zijn tweede thuiswedstrijd van het seizoen in winst omgezet. De ploeg van trainer Alex Pastoor won in Nijmegen met 2-1 van Heracles Almelo. NEC leidde al na acht minuten met 2-0 door treffers van Lasse Schöne en Nick van der Velden.

Glynor Plet deed vlak voor rust wat terug namens Heracles, dat in de tweede helft niet meer langszij wist te komen. Bij NEC keerde Gabor Babos terug onder de lat na het vertrek van doelman Jasper Cillessen naar Ajax.

FC Utrecht

Rodney Sneijder heeft zaterdagavond direct zijn waarde bewezen voor zijn nieuwe werkgever FC Utrecht. Mede door een treffer van de van Ajax gehuurde middenvelder werd Roda JC in Stadion Galgenwaard met 3-1 verslagen.

Mads Junker had de Limburgers in de 38e minuut op voorsprong gezet, waarna Tommy Oar nog voor rust gelijk maakte. Goals van Sneijder en Jacob Mulenga na rust bepaalden de eindstand. Voor FC Utrecht betekende het de eerste overwinning dit seizoen.