AMSTERDAM - Lewis Hamilton stelt dat hij geluk heeft gehad dat de actie van Pastor Maldonado halverwege de kwalificatie voor de Belgische Grand Prix niet heeft geleid tot een grote crash.

De Venezolaan leek Hamilton van de baan te willen drukken, nadat de Brit hem kort daarvoor in had gehaald in de laatste chicane in een verwoede poging om op tijd over finish te komen en zo nog een ronde te mogen rijden.

Maldonado werd daarbij gehinderd en leek op het stuk tussen La Source en de Eau Rouge zijn gram te willen halen. Beide coureurs hebben een geschiedenis samen, nadat Hamilton de Williams-coureur in Monaco van de baan reed, terwijl die op koers voor punten lag.

Serieus

"Ik denk dat het vrij serieus was en we hadden geluk dat geen van ons tweeën, vooral hij, over de kop sloeg en zwaar crashte", zei Hamilton na afloop van de kwalificatie.

De Engelsman wist zijn McLaren terug te rijden naar de pits, alwaar zijn monteurs de nodige schade moesten herstellen alvorens hij weer mee kon doen aan 'Q3'. Hamilton werd uiteindelijk tweede achter Sebastian Vettel.

Afsnijden

"Ik moet zo nog maar eens goed kijken naar de beelden", aldus Hamilton. "Aan het einde van Q2 reed die Williams erg langzaam in de chicane. Ik moest proberen er langs te komen."

"Het kostte me veel tijd en toen ik weer door de eerste bocht kwam, zag ik Maldonado erg snel dichterbij komen. Hij ging me voorbij en probeerde me af te snijden. Ik weet niet of het zijn intentie was."

Schade

Na afloop droeg de McLaren van Hamilton nog de sporen van het incident. "De voorvleugel was zwaar beschadigd en ik denk dat de voorwielophanging ook een tik heeft gehad. Mijn wiel stond een beetje scheef."

"Ik denk dat er geen noodzaak meer is om te racen als de vlag is gevallen. Dit soort incidenten zouden niet moeten voorkomen."