DAEGU - Churandy Martina heeft zich zaterdag in Daegu bij de wereldkampioenschappen atletiek geplaatst voor de halve finales op de 100 meter.

De sprinter uit Willemstad, die in het verleden op internationale toernooien voor de Antillen uitkwam, liep in zijn serie naar de derde plaats in 10,32 seconden.

De eerste 3 van elke serie, aangevuld met 3 tijdsnelste verliezers, gaan door naar de halve eindstrijd. De halve finales zijn zondagavond in Zuid-Korea.

Martina moest na een slechte start veel goedmaken. Hij had in zijn serie te maken met Europees kampioen Christophe Lemaitre uit Frankrijk en voormalig wereldkampioen Justin Gatlin, die na een dopingschorsing weer terug is.

Volgende ronde

Pas op de streep lukte het Martina de Brit Marlon Devonish af te troeven om de derde plaats. "Ik sta in de volgende ronde en dat is het belangrijkste", meende de nummer vier van de Olympische Spelen in Peking.

Wereldrecordhouder Usain Bolt won zijn serie overtuigend in 10,10 seconden. Na zijn optreden liep het volle stadion in Daegu nagenoeg leeg.