AMSTERDAM - NAC Breda is in gesprek met Mateja Kezman over de mogelijke komst van de Serviër naar de Brabantse eredivisionist. De voormalige topscorer van PSV zit op dit moment zonder club.

Kezman (32) kijkt met veel plezier terug op zijn tijd in Nederland. "Ik heb na mijn vertrek bij PSV bij veel grote clubs een fantastische tijd gehad, maar nergens hebben ik en mijn gezin ons zo thuis gevoeld als in Nederland', aldus Kezman tegenover Voetbal International.

"NAC Breda heeft interesse en ik heb in interesse in NAC Breda", vervolgt de Serviër. "We gaan nu kijken of we nader tot elkaar kunnen komen."

Kezman ziet de deal het liefst zo snel mogelijk tot stand komen. "Wat mij betreft zou het geweldig zijn. Nederland is mijn tweede vaderland."

Geweldig moyenne

De makkelijk scorende spits kwam in 2000 bij PSV. Zijn doelpuntenmoyenne is indrukwekkend. In 122 duels vond Kezman 105 keer het net. Hij speelde vier seizoenen voor de Eindhovenaren.

Na zijn tijd bij PSV speelde Kezman nog voor Chelsea, Atlético Madrid, Fenerbahçe, Paris Saint-Germain en Zenit Sint-Petersburg. Na een periode bij de Chinese club South China is hij contractvrij.