AMSTERDAM - Mark Webber rijdt ook in 2012 voor Red Bull Racing. De Australiër heeft zoals verwacht zijn contract met een jaar verlengd.

Webber (35) komt al sinds 2007 uit voor de renstal van de Oostenrijkse miljardair Dietrich Mateschitz. Zijn zes Grand Prix-overwinningen, negen pole positions en 25 van zijn 26 podiumplaatsen behaalde hij alle in een auto van zijn huidige team.

Lang werd er gespeculeerd over een eventueel vertrek van Webber naar een andere formatie. De Australiër kreeg vaak het gevoel dat WK-leider Sebastian Vettel binnen het team de voorkeur had. Toch vindt Webber het een voor de hand liggend besluit om te blijven.

Motivatie

"Ik wil door blijven rijden aan de top van de Formule 1, dus ik hoefde er niet lang over na te denken om bij Red Bull Racing te blijven", zegt Webber over zijn contractverlenging. "Mijn motivatie om het hoogst haalbare te bereiken is nog steeds erg hoog."

"De afgelopen vijf jaar hebben we hard gewerkt en bewezen dat we een auto kunnen bouwen die titels pakt. Ik kijk ernaar uit om mijzelf en de auto op de limiet te krijgen in elke raceweekeinde van het volgende seizoen."

Geen twijfels

Teambaas Christian Horner voegt toe dat Red Bull geen twijfels had over het aanhouden van Webber. "Toen we gingen zitten om te praten over 2012, werd al snel duidelijk dat we allebei door wilden gaan met deze succesvolle relatie."

"De combinatie van Webber en Vettel is zeer sterk. Ze stuwen elkaar naar grote hoogten en we zijn erg blij dat we het duo voor het vierde seizoen op rij in stand kunnen houden."

Webber staat een dag voor de Belgische Grand Prix tweede in het rijdersklassement, op 85 punten achterstand van zijn teammaat Vettel.