ZEIST - De KNVB wil in het najaar het contract met bondscoach Bert van Marwijk verlengen tot en met het wereldkampioenschap van 2014. 

Directeur betaald voetbal Bert van Oostveen zegt dat zaterdag in De Telegraaf. Ook Van Marwijk staat open voor een langer verblijf als baas van het Nederlands elftal.

"Alleen wil ik de vrijheid hebben in te gaan op een eventuele uitdaging van een Europese topclub", aldus de 59-jarige Van Marwijk. Hij leidde Oranje vorig jaar naar de finale van het WK in Zuid-Afrika.

"Ik denk dan aan een paar clubs uit de vier grote voetballanden Engeland, Spanje, Duitsland en Italië. Nee, ze hoeven bij de KNVB niet bang te zijn dat ik voor het geld kies bij een middelmatige club waar ik geen gevoel mee heb."

Niet tegenhouden

De KNVB staat open voor een dergelijke constructie. "Oranje zal voor hem na het EK sportief en financieel minder interessant zijn dan Manchester United of Real Madrid."

"Bij contractverlenging met Van Marwijk willen wij als KNVB natuurlijk de zekerheid van hem dat hij blijft. Al besef ik dat je Bert bij een droomuitdaging niet kan, en niet moet tegenhouden", stelt Van Oostveen.