ROME - De Italiaanse voetballers komen dit weekeinde niet in actie. Ze gaan in staking omdat ze het niet eens zijn met de arbeidsvoorwaarden.

De spelers in Italiaanse dienst, onder wie Wesley Sneijder, Maarten Stekelenburg en Clarence Seedorf, willen onder meer dat er meer garanties komen voor de betaling van salarissen.

De Italiaanse voetbalbond probeerde donderdag een staking af te wenden met het voorstel te komen tot een noodfonds van 20 miljoen euro. Maar de voorzitters van de clubs gingen hier niet mee akkoord.

''Onder deze omstandigheden kunnen wij helaas niet gaan voetballen'', aldus voorzitter Damiano Tommasi van de spelersvakbond. ''Ik wil zeggen tegen de fans dat deze situatie ook voor ons pijnlijk is. Het is zeker ons doel niet om niet te spelen. We hebben er echt alles aan gedaan om dit te voorkomen, geloof me.''

De Spaanse voetballers legden afgelopen weekeinde al het werk neer, maar dat conflict is donderdag opgelost. De clubs in de tweede hoogste divisie komen dit weekeinde voor het eerst dit seizoen in actie.