PARIJS - Judoka Edith Bosch staat vrijdagmiddag in de halve finale van de WK in Parijs. De Europees kampioene in de klasse tot 70 kilogram won in de kwartfinale ook van Rasa Sraka uit Slovenië.

Ze gooide haar tegenstandster in de laatste seconde van de wedstrijd op haar rug.

De 31-jarige Bosch rekende in de eerste ronde af met Marian Oerdabajeva uit Kazachstan en boekte vervolgens een moeizame zege op de talentvolle Fei Chen uit China. Ze versloeg in de derde ronde Natalija Smal uit Oekraïne op ippon.

Verkerk

Marhinde Verkerk is er niet in geslaagd om de halve finale van de WK te bereiken. Ze verloor in de kwartfinale van de klasse tot 78 kilogram van Akari Ogata, de Japanse nummer een van de wereldranglijst.

Verkerk strijdt vrijdagmiddag in de herkansing verder om maximaal een bronzen medaille. De 25-jarige Rotterdamse, wereldkampioene van 2009, begon voortvarend in sportpaleis Bercy.

Ze was vrijgeloot voor de eerste ronde en won vervolgens op ippon van Dinara Kakharova uit Kirgizië en Marina Prisjepa uit Oekraïne.

Linda Bolder kon in dezelfde gewichtsklasse niet stunten. Ze verloor van Lucie Decosse, de regerend wereldkampioene uit Frankrijk.