NEW YORK - Robin Haase stuit volgende week in de eerste ronde van de US Open op Rui Machado. Dat heeft de loting in New York donderdag uitgewezen.

De Haagse tennisser versloeg de Portugees vorig jaar twee keer in de challengers van Como en San Marino. Bij winst zal Haase waarschijnlijk Andy Murray treffen. De als vierde geplaatste Schot moet dan eerst afrekenen met de Indiër Somdev Devvarman.

Thiemo de Bakker neemt het in zijn openingspartij op tegen een qualifier. Datzelfde geldt voor Novak Djokovic, de Servische nummer één van de wereld. Andrej Goloebev uit Kazachstan is de tegenstander van de Spaanse titelverdediger Rafael Nadal.

Rus

Arantxa Rus speelt tegen Elena Vesnina. De Russin is de nummer 43 van de wereld. Rus staat 81e op de mondiale ranking. Mocht ze winnen, dan wacht in de volgende ronde vermoedelijk Caroline Wozniacki.

De Deense aanvoerster van de wereldranglijst gaat in de eerste ronde de strijd aan met de Spaanse Nuria Llagostera Vives.

Het vooruitzicht op een treffen met Wozniacki klinkt Ralph Kok, coach van Rus, goed in de oren. ''Dat zou natuurlijk waanzinnig gaaf zijn. Maar eerst denken aan Vesnina, dat is al zwaar genoeg. Ze is een agressieve speelster en doet het de laatste tijd goed."

Rus heeft de afgelopen weken geen toernooien gespeeld om fysiek wat aan te sterken. In New York verkeert ze volgens Kok weer in topconditie. ''Ze zit lekker in haar vel en houdt wel van het Amerikaanse hardcourt."

Het enige wat de voorbereiding van Rus nog kan verstoren is het slechte weer in de Verenigde Staten. Kok: ''Het is nu begonnen met regenen en er schijnt dit weekend een orkaan aan te komen. Ach, dat is misschien ook wel eens leuk om mee te maken."