MÖNCHENGLADBACH - De Nederlandse hockeysters hebben de finale van het EK in Mönchengladbach bereikt. Door doelpunten van Carlien Dirkse van den Heuvel en Kim Lammers werd Engeland met 2-0 verslagen.

Met de finaleplaats kwalificeert Oranje zich voor de Olympische Spelen van volgend jaar in Londen.

In de finale neemt Oranje het zaterdag op tegen Duitsland. De Duitsers versloegen Spanje met 2-1 door treffers van Eileen Hoffmann en Natascha Keller.

Van de negen voorgaande edities van het EK wist Nederland er maar liefst zeven te winnen. Twee jaar geleden, in Amstelveen, won Nederland in de finale met 3-2 van Duitsland.

Op de zege van Oranje tegen Engeland was niets af te dingen. Na elf minuten sloeg Dirkse van den Heuvel toe uit de rebound van een strafcorner van Maartje Paumen. Na een uur spelen betekende de 2-0 van Lammers de beslissing. Engeland kreeg pas vier minuten voor tijd de eerste strafcorner, maar wist keepster Joyce Sombroek niet te passeren.

Na een uur spelen betekende de 2-0 van Lammers de beslissing. Engeland kreeg pas vier minuten voor tijd de eerste strafcorner, maar wist keepster Joyce Sombroek niet te passeren.