AMSTERDAM - De zesde etappe van de Ronde van Spanje is donderdag ten prooi gevallen aan Peter Sagan. De renner van Liquigas kwam na een rit over 193 kilometer als eerste over de meet in Cordoba.

Een kopgroep van vier renners, met daarin onder anderen Tony Martin en David Moncoutié, werd op een kleine tien kilometer van de streep ingerekend door het peloton.

Vrijwel direct hierna demarreerde een groepje van vijf renners, waarvan vier Liquigas-coureurs. De Slowaak Sagan toonde zich uiteindelijk de snelste in de sprint.

Coup

Met de coup probeerde het Italiaanse team ook kopman en regerend kampioen Vincenzo Nibali naar het rood te rijden. Zijn eigen ploeggenoot Valerio Angoli zorgde er echter voor dat hij naast de waardevolle bonificatieseconden greep door zijn wiel als derde over de streep te drukken.

Alleen de beste drie renners krijgen bonificatieseconden uitgedeeld waardoor Nibali, die vierde werd, nog net de Spanjaard Daniel Moreno op de tweede plaats in het klassement voor zich moet dulden.

De Fransman Sylvain Chavanel hield de schade met de Liquigas-trein beperkt tot zestien seconden, waardoor hij ook vrijdag de rode leiderstrui om de schouders mag trekken.

Lees alles over de Vuelta op onze special
Bekijk alle klassementen