SPA-FRANCORCHAMPS - Nick Heidfeld stapt naar de rechter om zijn stoeltje bij de Formule 1-renstal bij Lotus Renault terug te krijgen.

Dat zei de 34-jarige Duitser donderdag op het circuit van Spa-Francorchamps. Heidfeld is het er niet mee eens dat Renault hem voor de Grand Prix van België heeft vervangen. De Braziliaanse reserve Bruno Senna stapt vanaf vrijdag in zijn wagen.

"Ik heb een geldig contract en wil graag racen. Er loopt nu een procedure", aldus Heidfeld. De zaak zal pas 19 september dienen voor een rechtbank in Londen.

Senna is er ook al zeker van dat hij de Grand Prix van Italië op Monza (11 september) zal rijden. Lotus Renault wil eigenlijk de 27-jarige Braziliaan, neef van de vermaarde Ayrton Senna, de rest van het seizoen laten racen, maar moet nu de eerst de rechtszaak afwachten.

Achtste plaats

De Engels/Franse renstal haalde Heidfeld begin van dit Formule 1-seizoen binnen als vervanger voor de Pool Robert Kubica, die zwaar gewond raakte door een crash in een rally.

De ervaren Duitser, goed voor 183 deelnames aan een Grand Prix, scoorde dit seizoen tot dusver 34 punten en bezet daarmee de achtste plaats in de WK-stand. Hij staat boven zijn Russische teamgenoot Vitali Petrov.

'Heel bijzonder'

Senna reed vorig jaar onzichtbaar zijn rondjes in de bolide van Hispania Racing. Lotus Renault trok hem voor dit jaar aan als test- en reserverijder. De Braziliaan reed tot dusver een trainingsessie.

''Het is een soort kerstpresentje'', reageerde Senna. ''Het wordt een geweldige uitdaging. Het feit dat ik mijn rentree maak in Spa, is heel bijzonder. Dit is mijn favoriete circuit.''