AMSTERDAM - Robin van Persie vindt dat Arsenal dringend behoefte heeft aan nieuwe spelers. "Dat is van cruciaal belang", meent de aanvoerder.

Volgens de 28-jarige aanvaller moet de Engelse club zich roeren op de transfermarkt na het vertrek van Cesc Fabregas naar Barcelona en Samir Nasri naar Manchester City.

"We hebben Samir en Cesc verloren, dat is voor ons een zwaar verlies. Het zijn twee geweldige spelers", zegt Van Persie tegen Skysports.

Champions League

De equipe kan na het vertrek van Fabregas en Nasri zeker een ervaren topper gebruiken, al benadrukt Van Persie tevens dat Arsenal momenteel over veel talent beschikt.

Met een jonge ploeg plaatste Arsenal zich woensdagavond voor het hoofdtoernooi van de Champions League door bij Udinese met 2-1 te winnen.

Vooral Carl Jenkinson, Emmanuel Frimpong en doelman Wojciech Szczesny wisten zich tijdens de dubbele ontmoeting met Udinese te onderscheiden.

''Velen twijfelden aan onze mentale weerbaarheid, maar we hebben tegen Udinese bewezen daarover wel degelijk te beschikken'', zei Van Persie, wiens ploeg in de tweede helft een 1-0 achterstand omzette in een 2-1 zege. ''Om zo'n prestatie in de tweede helft te leveren is heel speciaal. Ik vind dat Jenkinson zijn beste wedstrijd tot nu toe heeft gespeeld, Szczesny pakte bijna alle ballen en Frimpong presteert ook goed.''

Manchester United

Plaatsing voor het kampioenenbal was een opsteker, nadat Arsenal in de competitie matig van start ging. De Londense club heeft na twee duels pas een punt.

Zondag wacht wederom een lastig opgave. De 'Gunners' moeten op bezoek bij landskampioen Manchester United.